Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Marinerad tofu med grönsakswok och nudlar - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Marinerad tofu med grönsakswok och nudlar

Ingredienser

  • Marinerad tofu med grönsakswok och nudlar:
    • 350 gramhård tofu, i kuber
    • 200 gramäggnudlar
    • 1 ströd chili, finhackad
    • 2 stvitlöksklyftor, finhackade
    • 1 stmedelstor morot, tunt skivad i sneda bitar
    • 1 ströd paprika, i mindre bitar
    • 1 stgrön zucchini, delad på längden och skivad
    • 100 gramsparris, i bitar
    • ½ stbroccolibukett, i små buketter
    • 1 bitblomkålshuvud, i små buketter (1/4 huvud)
    • 1 mskfinhackad färsk ingefära
    • 4 mskrapsolja
    • 100 gramsockerärter, i mindre bitar
    • 100 gramminimajs, i mindre bitar
    • 4 msksesamfrön, rostade i torr panna
  • Marinad:
    • ½ dljapansk soja
    • 1 ½ mskkinesisk soja
    • 2 mskmirin
    • 1 mskrisvinäger
    • 2 mskhonung
    • 1 stvitlöksklyfta, pressad
    • 1 tskriven färsk ingefära

Skär tofun i kuber. Blanda ingredienserna till marinaden. Häll den över tofun och blanda försiktigt. Låt stå övertäckt i kylen i minst 1 timme men helst över natten. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet. Häll bort marinaden från tofun men spara den. Värm ca 2 msk olja i en wok eller stekpanna. Lägg ner tofun och stek tills den har en krispig yta. Lägg åt sidan. Rengör stekpannan och värm ytterligare 2 msk olja. Lägg ner vitlök, chili och ingefära och stek i ca 1 minut. Tillsätt alla grönsaker och stek i ytterligare några minuter eller tills de mjuknar. Lägg i nudlarna och rör om. Tillsätt marinaden och blanda väl. Vänd försiktigt ner tofun. Strö över sesamfröna och servera direkt.