Margarita bars

    Bild på Margarita bars

    Ingredienser

    • Kexbotten

    • Fyllning

      Övrigt:

      Topping:
      Ev. Limeskivor
      Flingsalt

      Instruktioner

      Botten: Värm ugnen till 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper.
      Smält smöret. Mixa kexen i en mixer och blanda med smöret. Tryck ut blandningen i formen och grädda i ca 10 minuter.

      Fyllning: Riv skalet på limen och pressa ur saften.
      Blanda socker och limeskal i en bunke. Massera in skalet i sockret med fingrarna. Sockret skall kännas lite fuktigt när det är klart. Tillsätt tequila och pressad lime, rör ihop. Rör i äggen och sikta i mjölet. Vänd ihop till en jämn smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills smeten stannat. Lite vobblig är ok. Låt svalna och stål sen i kylen ett par timmar.
      Skär ev bort 1/2 cm på kanterna för att komma åt det krämiga i kaka. Skär i 9-16 bitar. Strö över flingsalt och dekorera ev med limeskivor.