Marängtårta med jordgubbar

Marängtårta med jordgubbar
    Marängtårta med jordgubbar

    Ingredienser

    • Botten:

    • Maräng:

    • Fyllning:

    Instruktioner

    Marängtårta med jordgubbar

    Sätt ugnen på 150 grader.

    Botten:

    Vispa smör och strösocker poröst, tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Rör sen ner vetemjöl och bakpulver. Bred ut på bakplåtspapper på en ugnsplåt.

    Marängen:
    Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret, vispa till hårt skum och tillsätt resten av sockret och vaniljpulvret, vispa en stund till. Bred ut marängen på bottensmeten på plåten, strö över den flagade mandeln och grädda ca 40 min i nedre delen av ugnen. Låt svalna.

    Skär tårtan mitt itu, bred ena halvan med vispad grädde och lägg på jordgubbarna. Lägg på andra halvan av tårtan och servera.