Annons:

Buffémat Tillbehör

Majonnäs

Majonnäs går att variera på så många olika sätt och att den passar till i stort sett allt.

Ingredienser

  • Majonnäs
  • 1
    msk msk
    vinäger
  • 1
    tsk tsk
    dijonsenap
  • 2
    st st
    äggulor från ekologiska ägg
  • 2
    dl dl
    varmpressad rapsolja
salt

Vispa först ihop vinäger, senap och äggulor. Tillsätt sedan oljan i en tunn och jämn stråle under ständig vispning. Fortsätt tills du uppnått rätt konsistens, smakar majonnäsen ägg så behövs det mer olja.

När jag smaksätter mina majonnäser brukar jag mixa lite av oljan med smaksättaren. Här är exempel på några favoriter:

Chili

När jag gör en chilimajonnäs brukar jag smaksätta med min egen chilipasta, sambal oelek eller sriracha.

Örter

Här brukar jag mixa örterna med hälften av oljan tills jag får riktigt grön olja. Dill, basilika eller ramslök funkar jättebra, och det går självklart även att mixa som man önskar.

Curry

Använd en god curryblandning.

Svamp

Stek valfri svamp i smör och olja och smaka upp den med salt och peppar. Mixa den sedan med hälften av oljan så du får en slät svampkräm som du sedan vispar ner i majonnäsen.

Soja

Här blandar man med fördel sojan tillsammans med äggulorna och senap. Det kan vara bra att tänka på att soja är ganska salt, så saltet kan skippas när du gör denna variant.