Magnus nässelsoppa

Klassisk nässelsoppa.
  • 45 min

  • /
    Magnus nässelsoppa

    Ingredienser

    • Magnus Nässelsoppa

    • Tillbehör

    Övrigt:

    Salt och vitpeppar att smaka av med.

    Instruktioner

    Rensa nässlorna, dvs ta bort större stjälkar. Lägg i nässlorna i kokande lätt saltat vatten och låt koka i några minuter.

    Häll av vattnet i en annan kastrull och spara det.

    Fräs sedan schalottenlöken i smöret tills denna börjar mjukna, tillsätt vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt sedan vinet och sherryvinägern. Låt sjuda tills hälften av vätskan reducerats bort. Häll i fonden och nässelavkoket. Låt koka upp och sjuda några minuter. Tillsätt sedan grädden och låt sjuda i fem minuter, smaka av med salt och peppar. Häll i nässlorna, låt sjuda någon minut och mixa sedan till en slät soppa. Om du vill ha den lite tjockar kan man reda av den med lite mjöl och smör.

    Under tiden soppan kokar så pocherar eller kokar du äggen, steker baconet och servera dem i soppan tillsammans med lite riven parmesanost samt en bit gott vitt bröd.