Magnus Mont d’Or
Magnus Mont d'Or är ett enkelt recpet på att göra en liten ostfondue genom att smälta en Mont d'Or i ugnen. Det är en perfekt rätt så här på hösten eller vintern då den går snabbt att tillaga och inte kräber särskilt mycker ansträngning allas. Till trots får du en festmåltid.
50 min
/

Ingredienser
Övrigt:
Instruktioner
Ta av plasten från osten och ställ ned osten i ett ugnssäkert fat. Sätt på ugnen på 225 grader. Hacka vitlöksklyftorna.
Börja med att skära upp ett hål i osten, ca 5 cm i diameter. Lyft på locket häll i vitlöken och vinet. Lägg på locket igen. Klä in osten i stanniol och sätt in den i ugnen. Låt stå där i 45-60 minuter, rör om ett par gånger under tillagningstiden. När osten har smält och är varm så är den perfekt.
Medan osten är ugnen så förbereder du tillbehören. Osten ska vara någonstans mellan rejält krämig och rinnig. Sedan är det bara att serverar den med charkvarorna och potatisen samt brödet. Antingen doppar ni dem ned i osten eller så häller ni osten över tillbehören. Sedan är det bara att njuta.