• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Magnus Mejillones al Tequila (Musslor i tequila)

Magnus Mejillones al Tequila (Musslor i tequila)

Mejillones al Tequila med chorizo. Detta är en typ av musselchowder med lite mer hetta och lite mer mexikanska smaker. Jag har utgått från recept från Mexico och USA och sedan anpassat det till min smak samt utifrån de råvaror som står till buds i Sverige.
  • 160 min

  • /
    Musslor i tequila

    Ingredienser

    Övrigt:

    Smaka av med salt och svarpeppar. Om du känner att du vill ha lite mer umami så är ett bra sätt att tillsätta 1-2 msk ostronsås innan du tillsätter musslorna.

    OBS med två chorizo avses köttet från två korvar!

    Instruktioner

    Förberedelser

    Låt musslorna ligga i vatten och spotta ut ev. skräp, byt vatten några gånger. Rengör dem, ta bort skägg med mera. Sista omgången med vatten brukar jag salta med någon eller ett par teskedar salt.

    Hacka och skiva löken och sellerin, dela upp limen, skiva chilin och tänk på att en halv lime ska pressas.

    Tillagning

    Värm oljan och smöret i en stor stekpanna på hög värme. Börja med att fräsa moroten tillsammans med tomatpurén under ett par minuter. Tillsätt sedan vitlöken, schalottenlöken, chilin, sellerin samt oreganon och lagerbladen. Sänk värmen lite och låt fräsa ett par minuter, lagom så att löken mjuknar men inte tar färg.

    Under tiden steker du chorizon i centimeter stora bitar i en panna. Häll över köttet i grytan men spara fettet i pannan och häll i tequilan och buljongen i pannan och rör om för att skrapa upp eventuella brynta bitar från botten av pannan. Koka upp och låt vätskan reduceras lite. Pressa en halv lime i pannan och häll över vätskan i grytan, tillsätt grädden och låt koka upp. Smaka av! Tillsätt salt och eventuellt lite umami.

    Lägg i musslorna. Sätt på locket och låt koka tills alla musslor har öppnat sig, det brukar ta cirka 3-5 minuter. Hacka koriandern och garna med lämplig mängd, jag tycker om mycket!

    Servera med limekyftor, bröd och/eller kryddiga tortilla chips.

    Magnus Mejillones al Tequila (Musslor i tequila) - DinVinguide | DinVinguide.se