Magnus Lasagne

Magnus Lasagne är mitt recept på lasagne al forno eller lasagne med köttfärsås.
    Bild på Magnus Lasagne

    Ingredienser

    • Köttfärsås

    • Béchamelsås

    • Lasagne

    Övrigt:

    När det kommer till salsicca brukar jag använda vanlig salsicca färs eller färs kryddad med fänkål.

    Smaka av med salt och peppar och tillsätt lite riven muskut om ni gillar det!

    Instruktioner

    • Beskrivning:

      Börja med att göra färsen, jag vill att den ska vara lite stabbig och inte allt för rinnig. Om det blir färs kan du tillsätta lite mer tomatkross och använde den som en köttfärssås.

      Soffritto

      Grunden i min köttfärs är en soffritto. Börja med att finhacka den gula löken, moroten och stjälkselleri. Lägg detta i en stekpanna tillsammans med ett par matskedar olivolja, stek på medelhögvärme (sänk till låg efter ca 10 minuter), låt småfräsa i ca 20-30 minuter under ställvis omrörning,

      Köttfärs

      Under tiden steker du upp färsen tillsammans med den finhackade chilifrukten. När färsen fått fin färg tillsätter du tillsätt tomatpurén och låter denna steka in i några minuter. Lägg därefter i lagerbladen och basilikan, vitlöken, worcestershiresås, vinet och fonden. Låt koka upp och tillsätt burken med krossade tomater. Låt koka ihop i minst 10 minuter. Häll i soffritton och låt koka ihop i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

      Béchamelsåsen

      Nu är det dags att göra béchamelsåsen. Smält smöret och värm mjölken i en annan kastrull under tiden. Pudra i mjölet i det smälta smöret under omrörning, se till att det inte blir några klumpar. Vispa ned den varma mjölken i mjölblandningen, lite i taget och låt koka upp under omrörning. Låt koka ett par minuter. Vänd ned den rivna osten och rör om tills den smält.

      Montera lasagnen

      Börja med ett lager färs, häll på béchamel, täck med lasagneplattor, upprepa men lägg också på mozzarella. Minst tre lager. Det översta ska täckas av béchamelsås och riven parmesan.

      Tillagning

      Sätt in lasagnen i ugnen (strax över mitten) på 200 grader. Lät grädda i 20 inuter eller tills den fått en fin färg.