Magnus kantarelltoast

Kantarelltoast är en höstklassiker som fungerar som förrätt, lunch eller ett skrovmål, allt beroende på hur mycket svamp du hittat. Så gör jag min kantarelltoast!
    Bild på Magnus kantarelltoast

    Ingredienser

    Övrigt:

    Instruktioner

    Förberedelser

    Rensa svampen och skär upp den i lagom stora delar, finhacka schalottenlök och vitlök, skiva upp salladslöken.

    Tillagning

    Hetta upp en panna och lägg i kantarellerna, låt dem torrsteka en stund tills de börja gnälla lite, sänk värmen och lägg i smöret och fräs svampen under någon minut. Rör ned schalottenlöken och låt fräsa i ytterligare några minuter på medelhög värme tills löken börjar mjukna. Krydda med timjan och lite svartpeppar. Häll i grädden och låt koka upp och lägg ned osten, rör om och låt smälta, smaka av med salt och svartpeppar. Toppa med salladslöken.

    Under tiden rostar du ett par skivor ljust bröd, eller om du vill lyxa till det så kan smörsteka dem, då blir det ändå godare.

    Lägg upp kantarellstuvningen på toasten.

    Sedan är det bara njuta!

    Magnus kantarelltoast - DinVinguide