Magnus kantarelltoast

Kantarelltoast är en höstklassiker som fungerar som förrätt, lunch eller ett skrovmål, allt beroende på hur mycket svamp du hittat. Så gör jag min kantarelltoast!
    Bild på Magnus kantarelltoast

    Ingredienser

    Övrigt:

    Salt och peppar

    Instruktioner

    Rensa svampen och skär upp den i lagom stora delar, finhacka schalottenlök och vitlök, skiva upp salladslöken.

    Under tiden du gför iordning svampen så rostar du ett par skivor bröd eller om du vill lyxa till smörstek dem.

    Hetta upp en panna och lägg i kantrellerna, låt dem torrsteka en stund tills de börja gnälla lite, sänk värmen och lägg i smöret och fräs svampen under någon minut. Rör ned löken och låt fräsa i ytterlkigare några minuter på medelhög värme tills löken börjar mjukna. Krydda med timja och lite svarpeppar. Häll i grädden och låt koka upp och lägg ned osten, rör om och lät smälta, samka av med salt och svartpeppar.  Lägg upp kantarellstuvningen på toasten.

    Sedan är det bara njuta!