Magnus fiskpinnar

Magnus fiskpinnar eller hemmagjorda fiskpinnar. En barndomsklassiker som går att lyxa till!
    Husman

    Ingredienser

    • Fiskpinnar

    • Panering

    Instruktioner

    • Många gör fiskpinnar genom att skära lagom stora bitar av fisken och panera dem. Personligen tycker jag att det mer panerad fisk än fiskpinnar, vilket också är gott. Jag vill dock att fiskpinnar ska vara just fiskpinnar.

      Förberedelser

      Ta fram fiskfiléerna och torka av dem. Salta dem och låt dem ligga i några minuter. Skär sedan ned fisken i mindre bitar, kontrollera så att inga ben finns kvar. Häll i två äggulor och vitpeppar. Gör sedan en färs av det hela i en mixer.

      Utav färsen brukar jag göra ett block av fisken och linda in det i gladpack. Sedan lägger jag det i frysen några timmar. Det behöver inte bli genomfruset men gärna lite mer än semifruset. Detta gör jag för att få snyggare fiskpinnar.

      Tillagning

      Ta ut blocket och skär lagom stora fiskpinnar. Sätt ugnen på 225 grader. Häll upp mjölet på en tallrik. Rör ihop äggen på en annan och rör ihop panko, salt, rivet citronskal och den rivna parmesanen på ett tredjefat. Ta fram en ugnsform.

      Rulla fiskpinnarna i mjölet. Rulla dem sedan i äggen och till sist i pankoblandningen. Lägg dem i ugnsformen. Placera denna i mitten av ugnen och låt dem steka i cirka 10 minuter. Lägg sedan i en rejäl klick smör och låt det ugnssteka i ytterligare ca 5 minuter eller tills de fått fin färg.

      Servera med potatismos, remouladsås och gröna ärtor samt en citronskiva.