Magnus Dagobertare

Ingredienser
Övrigt:
Instruktioner
Jag har utgått från två middagsmackor och sedan slagit ihop dem, lagt till något och dragit ifrån något annat. Grundmackorna är en BLT och steak sandwich.
Förberedelser
Torrmarinera en bit entrecôte med salt, svartpeppar och torkad rosmarin.
Börja med att hitta ett bra bröd. Jag brukar ta en levain och skära en relativt tjockmacka. Denna steker jag i smör tills den får en fin gyllene yta. Därefter tar jag upp dem i pannan, låter de svalna lite och brer på dijionsenap.
Dela två tomater, en lök och en paprika. Lägg dem i ugnssäker form, sätt ugnen på 200 °C och ugnsbaka tomaterna och löken i ca 15-20 minuter. Låt svalna medan du steker köttet och baconet.
Gör en aioli
Tillagning
Stek köttet till medium rare, dvs ca 52 °C. Jag steker på relativt hög värme och öser köttet så man får en riktigt fin yta. Låt det vila i minst fem minuter. Under tiden så knapersteker jag baconet, i hela längder. Låt baconet rinna av. Stek sentimeter långa bitar av salladslök och en skivad röd chili i baconfettet. Låt även detta droppa av.
Montering
Jag brukar använda en brödskiva per macka, många andra som ger sig på varianter av denna macka använder flera. Lägg salladen på mackorna. Ta ett par nypor färsk basilika att lägg på salladen. Skär upp kötter i lagom tjocka skivor och sprid ut detta över salladen, lägg på osten (jag brukar låta den smälta lite lätt i en panna innan jag lägger på den). Jag brukar hacka upp tomaten så den blir lite som en sås, sprida ut denna över osten på köttet, skiva upp den ugnsbakade löken och paprikan, blanda ihop dem med salladslöken och chilin. Lägg detta över tomatröran. Häll på lagom med aioli och placera baconet på toppen. Sedan är det bara att hugga in.
lägg på sallad.