Magnus chili

Ingredienser
Magnus chili
Instruktioner
Förberedelser: Bönorna tar längst tid. Jag brukar skölja dem noga och därefter låta dem stå i vatten tillsammans med ett par matskedar salt. De får stå i rumstemperatur över natten. Skölj av bönorna och låt dem ligga i vatten 10-15 minuter. Ta fram köttet någon timma innan du ska tillaga köttet så att det får rumstemperatur.
Börja med att skiva upp chilin, pepparfrukterna och paprikan. Fräs dessa i lite olja på medelhög värme i ca 3-5 minuter. Tillsätt socker och kryddor (vid behov kan du också ta lite mer olja) och rör om. När sockret smält ned, höj temperaturen och börja att fräsa köttet tillsammans med kryddorna och chilin.
När köttet fått färg så tillsätter du löken och tomatpurén, fortsätt att fräsa i ytterligare några minuter. Häll därefter i bönorna och vätskorna. Låt koka upp och ställ grytan, med lock, i ugnen ca 3-4 timmar på 175 grader. Rör om ett par gånger. I ungen får du en jämnare temperatur än på en platta då det är varmt runt om.
Ta därefter ut grytan ur ugnen och låt det hela sjuda i ytterligare 3-4 timmar på spisen utan lock. Tanken är det hela ska koka ihop, långsamt, att köttet ska falla samman och det hela bli en len, tjock och smakrik gryta. Skumma av den i omgångar och ta bort överflödigt fett. Om du tycker att den blir för tjock kan du tillsätta lite vatten efter hand.
Det finns många sätt att servera chilin. Ett sätt är att äta den som tacos, det vill säga servera med majsbröd, sallad, riven ost, guacamole med mera. Ett annat att servera den med ris eller vitt bröd. Ett tredje att fylla paprikor med chilin och gratinera dessa i ugn med lite ost. Bara fantasin sätter gränser.