Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Magnus Caesarsallad

Recept av Magnus Reuterdahl

Magnus Caesarsalladssås

Magnus Caesarsalladssås bygger på det klassiska recept till såsen eller dressingen utan ansjovis eller sardeller men med worcestershiresås.

Ingredienser

    • 2 stäggulor (råa)
    • 1 ½ mskworcestershiresås
    • 2 stvitlöksklyftor
    • 1 ½ msklimejuice
    • 2 tskdijonsenap
    • 2 mskolivolja
    • 2 dlrapsolja
    • 1 dlparmesan (riven)
  • Smaka av med salt, svartpeppar och limejuice.

    OBS att såsen räcker till minst 8 portioner, men det är svårt att göra mindre kvantiteter.

Magnus Caesarsalladssås

Den kanske viktigaste delen i en Cesarsallad och även i de flesta andra sallader är såsen eller dressingen. Ingen vill ha en torr sallad. Basen till min sås för just denna sallad gör jag som en smaksatt majonnäs men i övrigt följer den det klassiska receptet för såsen.

Häll ned ingredienserna i en tillbringare. Häll på ett par skvättar olivolja (ca 2-3 msk) och 2 deciliter rapsolja. Ta en mixer, kör ned denna i botten direkt ovanför äggulorna. Dra igång mixern och lyft den långsamt och kör med den tills det blir en fin textur.

Tillsätt därefter 1 dl fint riven parmesan och rör runt. Smaka av med svartpeppar och salt samt vid behov mer limejuice.

Sedan är det bara att servera salladen, kycklingen baconet och äggen. Häll över lämplig mängd sås. Om du vill kan man också stänka på några droppar med worcestershiresås för extra sälta och limejuice för mer fräschör.

Receptet på såsen ovan räcker till cirka 8-10 portioner.