Magnus Biff à la Lindström
60 min
/

Ingredienser
Instruktioner
Magnus Biff à la Lindström är en köttfärsbiff gjord på köttfärs, röd lök, potatis, rödbetor och kapris. Ursprungsreceptet är från 1860-talet men jag har skruvat på det lite här och där för att anpassa det efter min smak.
Förberedelser
Koka två potatisar mosa dem med tillsammans med en matsked mjölk och en matsked smör. Finhacka rödbetan och riv rödlöken, rör ned detta tillsammans med potatisen. Häll i äggulor, kapris, senap, salt och vitpeppar. Tillsätt köttfärsen. Arbeta ihop snabbt till en fin smet. Låt stå svalt i ca 30 minuter.
Tillagning
Forma till runda biffar (6-8 stycken) och lägg dem i en ugnssäkerform med resterande smör. Sätt ugnen på 200 grader och låt biffarna gå i cirka 15 minuter (i mitten av ugnen). Höj temperaturen till 250 grader och kör cirka 5 minuter med grilleffekt så de får en fin yta.
Under tiden gör du potatismos och smörslungar lite gröna ärtor, lätt gärna smöret bli lätt brynt innan du häller i ärtorna. Sedan är det bara att sleva upp på tallriken och njuta!