Annons:

Bakat Dessert

Magnolias Hummingbirdcake

Magnolias Hummingbirdcake, en variant på morotskaka.

Ingredienser

  • Magnolias Hummingbirdcake
  • 7
    dl dl
    Vetemjöl, siktat
  • 1
    tsk tsk
    Kanel
  • 1
    tsk tsk
    Bikarbonat
  • 3 ½
    dl dl
    Olja, neutral (t ex majs eller solros)
  • 4
    dl dl
    Strösocker
  • 3
    st st
    Ägg, stora och rumstempererade
  • 2
    tsk tsk
    Vaniljsocker
  • 4
    st st
    Bananer, mogna och mosade
  • 225
    gram gram
    Ananas, krossad på burk
  • 1 ½
    dl dl
    Valnötter, grovt hackade
  • Frosting
  • 450
    gram gram
    Philadelfiaost
  • 150
    gram gram
    Smör, rumstempererat
  • 8
    dl dl
    Florsocker
  • 1
    st st
    Lime, skal och saft utav
  • 1
    nypa nypor
    Salt

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smöra och bröda två stycken springformar (22 cm i diameter) Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten, så blir det lättare att ta loss kakorna när de är färdiga.

Sikta alla torra varor i en skål och ställ den åt sidan. Medan du sedan vispar smör och socker fluffigt och vitt. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa för allt vad tygen håller. Tillsätt nu bananer, ananas och de torra ingredienserna i omgångar. Vispa tills smeten är slät och dela sedan upp den i de två bakformarna. Baka av dem i 40-50 minuter eller tills de är helt torra i mitten.  Låt dem stå och svalna i 10 minuter innan du tar ut dem ur formarna och låter dem svalna helt.

Medan du väntar vispar du ihop frostingen. Det är viktigt att alla ingredienser är rumsvarma annars finns det en risk att frostingen blir klumpig. Så det rumsvarma smöret rörs ihop med florsocker och sedan rörs även den rumsvarma philadelfiaosten ner, smaksätt med  lime och en nypa salt för balansen skull.

När kakan är helt avsvalnad lägger du en botten på ett fat, breder lite av frostingen ovanpå, lägger på locket och täcker sedan med resterande frosting.

Smaklig spis!