Annons:

Brunch

Macka med Mac n Cheese, karamelliserad lök och rödvinsbrässerade short ribs

Macka med Mac n Cheese, karamelliserad lök och rödvinsbrässerade short ribs

Ingredienser

  • Macka med Mac n Cheese, karamelliserad lök och rödvinsbrässerade short ribs
  • 500
    gram gram
    benfria oxrevben
  • 75
    cl cl
    rödvin
  • 1
    knippe knippen
    persiljestjälkar
  • 1
    st st
    gul lök, skivad i tjocka skivor
  • 1
    nypa nypor
    salt
  • 1
    nypa nypor
    svartpeppar
  • 20
    gram gram
    smör
  • 1
    knippe knippen
    färsk timjan
  • 4
    st st
    franskt lantbröd, i tjocka skivor
  • 4
    st st
    brieost, i skivor
  • Vitlökssmör
  • 8
    klyfta klyftor
    vitlök, finhackade
  • ½
    knippe knippen
    färsk persilja, finhackad
  • 250
    gram gram
    smör, rumstempererat
  • 1
    nypa nypor
    salt
  • 1
    nypa nypor
    svartpeppar
  • Mac n Cheese
  • 250
    gram gram
    makaroner
  • 100
    gram gram
    cheddarost, riven
  • 100
    gram gram
    Schweizerost (Emmentaler eller Gruyère), riven
  • 100
    gram gram
    färskost (t ex Philadelphiaost)
  • 2
    droppe droppar
    svart tryffelolja
  • 4
    dl dl
    mjölk
  • Karamelliserad lök
  • 2
    st st
    gul lök, i tunna skivor
  • 200
    gram gram
    smör
  • 1
    nypa nypor
    salt
  • 1
    nypa nypor
    svartpeppar

Börja med att bryna köttet ordentligt. Lägg i löken, persilja, timjan och bryn lite mer. Häll på hela flaskan rödvin och brässera i ca 4 timmar på låg värme tills köttet är mjukt.

Blanda alla ingredienser till vitlökssmöret och låt stå i rumstemperatur.

Mac n Cheese:
Koka makaroner tills mjuka. Värm mjölken och lägg i den rivna osten, rör slät. Tillsätt färskosten sist. Sjud tills all ost smält.

Karamelliserad lök:
Smält smöret utan att det tar färg.
Lägg löken i smält smör och koka på låg värme tills löken är mörkbrun och karamelliserad.

Servering:
Skär brödet i relativt tjocka skivor. Lägg brieost på brödet, skivat kött, lök, varm Mac n cheese upprepa proceduren med andra skivan bröd. Lägg ihop dem. Smält vitlökssmöret och lägg i smörgåsen i stekpannan. Stek tills brödet är gyllenbrunt. Vänd. När brieosten smält,  skär smörgåsen i två bitar.

Servera genast med lite mer vitlökssmör.