Svenska flaggan
  • Recept
  • Macka med Mac n Cheese, karamelliserad lök och rödvinsbrässerade short ribs

Hämtar annons

Macka med Mac n Cheese, karamelliserad lök och rödvinsbrässerade short ribs

Recept av Redaktionen

Macka med Mac n Cheese, karamelliserad lök och rödvinsbrässerade short ribs

Macka med Mac n Cheese, karamelliserad lök och rödvinsbrässerade short ribs

Ingredienser

  • Macka med Mac n Cheese, karamelliserad lök och rödvinsbrässerade short ribs
    • 500 grambenfria oxrevben
    • 75 clrödvin
    • 1 knippepersiljestjälkar
    • 1 stgul lök, skivad i tjocka skivor
    • 1 nypasalt
    • 1 nypasvartpeppar
    • 20 gramsmör
    • 1 knippefärsk timjan
    • 4 stfranskt lantbröd, i tjocka skivor
    • 4 stbrieost, i skivor
  • Vitlökssmör
    • 8 klyftavitlök, finhackade
    • ½ knippefärsk persilja, finhackad
    • 250 gramsmör, rumstempererat
    • 1 nypasalt
    • 1 nypasvartpeppar
  • Mac n Cheese
    • 250 grammakaroner
    • 100 gramcheddarost, riven
    • 100 gramSchweizerost (Emmentaler eller Gruyère), riven
    • 100 gramfärskost (t ex Philadelphiaost)
    • 2 droppesvart tryffelolja
    • 4 dlmjölk
  • Karamelliserad lök
    • 2 stgul lök, i tunna skivor
    • 200 gramsmör
    • 1 nypasalt
    • 1 nypasvartpeppar

Macka med Mac n Cheese, karamelliserad lök och rödvinsbrässerade short ribs

Börja med att bryna köttet ordentligt. Lägg i löken, persilja, timjan och bryn lite mer. Häll på hela flaskan rödvin och brässera i ca 4 timmar på låg värme tills köttet är mjukt.

Blanda alla ingredienser till vitlökssmöret och låt stå i rumstemperatur.

Mac n Cheese:
Koka makaroner tills mjuka. Värm mjölken och lägg i den rivna osten, rör slät. Tillsätt färskosten sist. Sjud tills all ost smält.

Karamelliserad lök:
Smält smöret utan att det tar färg.
Lägg löken i smält smör och koka på låg värme tills löken är mörkbrun och karamelliserad.

Servering:
Skär brödet i relativt tjocka skivor. Lägg brieost på brödet, skivat kött, lök, varm Mac n cheese upprepa proceduren med andra skivan bröd. Lägg ihop dem. Smält vitlökssmöret och lägg i smörgåsen i stekpannan. Stek tills brödet är gyllenbrunt. Vänd. När brieosten smält,  skär smörgåsen i två bitar.

Servera genast med lite mer vitlökssmör.