- Recept
Macka med Mac n Cheese, karamelliserad lök och rödvinsbrässerade short ribs
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Macka med Mac n Cheese, karamelliserad lök och rödvinsbrässerade short ribs
Macka med Mac n Cheese, karamelliserad lök och rödvinsbrässerade short ribs
Ingredienser
- Macka med Mac n Cheese, karamelliserad lök och rödvinsbrässerade short ribs
- 500 grambenfria oxrevben
- 75 clrödvin
- 1 knippepersiljestjälkar
- 1 stgul lök, skivad i tjocka skivor
- 1 nypasalt
- 1 nypasvartpeppar
- 20 gramsmör
- 1 knippefärsk timjan
- 4 stfranskt lantbröd, i tjocka skivor
- 4 stbrieost, i skivor
- Vitlökssmör
- 8 klyftavitlök, finhackade
- ½ knippefärsk persilja, finhackad
- 250 gramsmör, rumstempererat
- 1 nypasalt
- 1 nypasvartpeppar
- Mac n Cheese
- 250 grammakaroner
- 100 gramcheddarost, riven
- 100 gramSchweizerost (Emmentaler eller Gruyère), riven
- 100 gramfärskost (t ex Philadelphiaost)
- 2 droppesvart tryffelolja
- 4 dlmjölk
- Karamelliserad lök
- 2 stgul lök, i tunna skivor
- 200 gramsmör
- 1 nypasalt
- 1 nypasvartpeppar
Macka med Mac n Cheese, karamelliserad lök och rödvinsbrässerade short ribs
Börja med att bryna köttet ordentligt. Lägg i löken, persilja, timjan och bryn lite mer. Häll på hela flaskan rödvin och brässera i ca 4 timmar på låg värme tills köttet är mjukt.
Blanda alla ingredienser till vitlökssmöret och låt stå i rumstemperatur.
Mac n Cheese:
Koka makaroner tills mjuka. Värm mjölken och lägg i den rivna osten, rör slät. Tillsätt färskosten sist. Sjud tills all ost smält.
Karamelliserad lök:
Smält smöret utan att det tar färg.
Lägg löken i smält smör och koka på låg värme tills löken är mörkbrun och karamelliserad.
Servering:
Skär brödet i relativt tjocka skivor. Lägg brieost på brödet, skivat kött, lök, varm Mac n cheese upprepa proceduren med andra skivan bröd. Lägg ihop dem. Smält vitlökssmöret och lägg i smörgåsen i stekpannan. Stek tills brödet är gyllenbrunt. Vänd. När brieosten smält, skär smörgåsen i två bitar.
Servera genast med lite mer vitlökssmör.