Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Lutfisk med vitsås

Recept av Fredrik Schelin

Lutfisk med vitsås

Lutfisk med vitsås

Ingredienser

  • Lutfisk
    • 2 kglutfisk
    • 4 tsksalt
  • Vitsås
    • 2 msksmör
    • 2 mskvetemjöl
    • 3 dlmjölk 3%
    • 1 dlgrädde 40%
    • 1 krmsalt
    • 1 krmsvartpeppar malen
    • ½ krmmuskot malen
  • Tillbehör
    • 250 gramgröna ärtor
    • 1 nypakryddpeppar hel mortlad

Lutfisk med vitsås

Lutfisk

Lägg lutfisken i en bunke och fyll med vatten, låt den ligga i blöt i 3-4 timmar, byt vatten några gånger under tiden.

Värm fisken i ugnen under folie eller i sjudande vatten i en kastrull.

Sås:

Smält smöret och tillsätt mjölet, rör till en jämn smet, rör i mjölk och grädde. Koka upp.

Servera lutfisken med sås och tillbehör.