Hämtar annons
Recept av Fredrik Schelin
Lutfisk med vitsås
Lutfisk med vitsås
Ingredienser
- Lutfisk
- 2 kglutfisk
- 4 tsksalt
- Vitsås
- 2 msksmör
- 2 mskvetemjöl
- 3 dlmjölk 3%
- 1 dlgrädde 40%
- 1 krmsalt
- 1 krmsvartpeppar malen
- ½ krmmuskot malen
- Tillbehör
- 250 gramgröna ärtor
- 1 nypakryddpeppar hel mortlad
Lutfisk med vitsås
Lutfisk
Lägg lutfisken i en bunke och fyll med vatten, låt den ligga i blöt i 3-4 timmar, byt vatten några gånger under tiden.
Värm fisken i ugnen under folie eller i sjudande vatten i en kastrull.
Sås:
Smält smöret och tillsätt mjölet, rör till en jämn smet, rör i mjölk och grädde. Koka upp.
Servera lutfisken med sås och tillbehör.