• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Lussebullar utan raffinerat socker

Lussebullar utan raffinerat socker

    Inga ingredienser tillgängliga.

    Instruktioner

    Gör såhär:

    1. Mixa havregrynsgrötsrester samt vatten (alt havremjöl) med saffran och banan tills dess att det blivit till en len smet. Ha ner jästen och låt den aktiveras cirka 30 minuter.

    2. Ha sedan i resterande ingredienser; mjölet successivt. Enklast är om du använder en matberedare. OM INTE; ha med smöret då du mixar steg 1. Smöret skall inte smältas!
    Knåda degen i 30 minuter för hand, 20 med maskin. Och då man gör bullar är det till att använda hela kroppen för att få en fin och luftig deg!
    Låt degen jäsa i 60 minuter.

    3. Mixar russin, äkta vaniljpulver och rumstempererat smör till en len och fluffig smet.

    4. Knåda åter degen ytterligare 15 minuter förhand och 10 med maskin.
    Kavla ut, bre på fyllning och rulla ihop likt du gör kanelbullar. Skär försiktigt ut jämnstora bullar.
    Låt jäsa under kökshandduk ytterligare 60 minuter.

    5. Pensla bullarna med havremjölk för det kosmetiska (jag skippade det).
    Grädda sedan i 8-10 minuter på 225 grader.