Annons:

Fisk Husman Midsommar

Lundasill

Klassisk svensk sill med en skvätt klassisk svensk snaps i lagen!

Ingredienser

  • Sill,Lag
  • 8
    st st
    urvattnade sillfiléer
  • 1
    dl dl
    ättiksprit (12%)
  • 2
    dl dl
    råsocker
  • 3
    dl dl
    vatten
  • 2
    st st
    medelstora rödlökar i skivor
  • 1
    st st
    morot i skivor
  • 15
    st st
    kryddpepparkorn
  • 2
    st st
    lagerblad
  • 3
    cl cl
    Lundasnaps
  • 1
    st st
    Garnering 1 rödlök i ringar ett par krossade kryddpepparkorn

Koka upp ingredienserna till ättikslagen.
Låt den svalna.
Tillsätt snapsen.
Lägg de väl avrunna och skurna sillfiléerna i lagen
Låt stå i kyl minst ett dygn.
Garnera med rödlök i ringar och ett par krossade kryddpepparkorn.