Svenska flaggan

Hämtar annons

Några vinnödvändigheter att beställa

Recept av Fredrik Schelin

Löjromspizza

Löjromspizza

Ingredienser

  • Pizza
    • 400 gramPizzadeg, surdeg eller färdig botten (går också bra med tortillabröd)
    • 1 dlCrème fraiche
    • 75 gramParmesanost
    • 75 gramMozzarella
  • Topping
    • 1 stRödlök
    • 1 stKruka(or) färsk gräslök
    • 1 dlCrème fraiche
    • 80 gramLöjrom
    • 1 stCitron(er)
    • 1 krmSvartpeppar
    • 1 krmFlingsalt

Tillagning
1. Värm ugnen till 225 grader.

Pizza
1. Kavla ut pizzadegen till önskad form. Lägg degen på en bakplåtsklädd plåt. Eller använd färdig botten/tortillabröd.
2. Bred på creme fraiche och toppa med riven ost. Grädda i ugn i ca 10-15 min.

Topping
1. Skala och finhacka rödlök. Finhacka gräslök.

Servering
1. Ta ut pizzan och strö över rödlök och gräslök. Toppa med klickar av creme fraiche och löjrom.
2. Riv lite citronskal över pizzan och strö över svartpeppar från kvarn och lite flingsalt. Skär pizzan i bitar och servera.