Hem/Recept/Löjrom med lagrad ost och krondillLöjrom med lagrad ost och krondillSkriv ut receptIngredienser1 portion2 portioner4 portioner6 portioner8 portioner20 gram löjrom Potatiskaka150 gram mandelpotatis, skalad och riven 70 gram lagrad ost 0.5 st citronzeste 1 st ägg 50 gram grädde Salt Ostkräm20 gram lagrad ost 1 st ägg 15 gram creme fraiche 1 gram salt Övrigt: Potatiskaka: Blanda allt och lägg i en liten form. Plasta formen ordentligt. Baka på 120°c varmluft tills en innetemperatur på 98°c, ca 30min. Kyl ner kakan och skär ut små portionsfornmar. Fritera på 180°C tills den är gyllenbrun. Ostkräm: Värm allt på spisen tills det blir en ”äggröra” och sedan mixa i mixer. Kyl ner och sprita på kaka. Toppa med löjrom. Instruktioner