Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Ljummen sallad på matvete, kidneybönor, rostade polkabetor och butternutpumpa. - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Ljummen sallad på matvete, kidneybönor, rostade polkabetor och butternutpumpa.

Underbart somrig ljummen sallad med matvete, bönor, betor och pumpa.

Ingredienser

Gör så här.

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala pumpan och betorna. Skär i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form eller på plåt. Dressa de med olja och strö över flingsalt och timjan. Massera in oljan så att allt blir täckt.

Rosta de i ugnen tills de är mjuka men fortfarande lite ”al dente”. Ta ut de och låt de svalna lite.

Skaka ihop en dressing av olja, chiliolja, vitlök, limezest, honung, balsamico salt och peppar.

Häll av bönorna och skilj de i kallt vatten. Låt de rinna av och blanda de sedan med matbeten och den strimlade löken.

Häll över dressingen och blanda.

Blanda försiktigt ner betor och pumpa i salladen utan att de går sönder. Smaka av med salt och servera.