• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • LJUMMEN CITRONPOTATISSALLAD MED MYNTA

LJUMMEN CITRONPOTATISSALLAD MED MYNTA

En somrig potatissallad med inspiration från medelhavet.
Bild på LJUMMEN CITRONPOTATISSALLAD MED MYNTA

Inga ingredienser tillgängliga.

Övrigt:

Till garnering
Olivolja till stekning
Färsk mynta
Citron

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär potatisen i fyra klyftor och dela vardera klyfta i tre. Låt ligga i ett kallt vattenbad ca 20 minuter.

3. Smält smör tillsammans med olivolja och kryddor i en kastrull. Häll av vattnet från potatisen och placera i en ungsform med ungsfolie. Häll kryddsmöret jämnt över potatisen. Smaka av med generösa mängder salt och peppar.
Pressa över citronjuice och lägg de utpressade citronerna med potatisen.
Grädda i 20-30 minuter.

4. Stek oumph i olja på hög värme tills att den fått en krispig yta. Ta stekpannan från plattan och pressa över vitlök.

5. Finhacka rödlök och ha över med potatisen i en lämpad bunke. Tillsätt resterande ingredienser och rör om. Lägg upp potatissalladen på ett serveringsfat och dekorera med mynta och citron.