Annons:

Fisk Husman Husmanskost jul Julmat Midsommar

Ljumma sillpajer i miniformar.

Ljumma sillpajer i miniformar, allt som görs i små formar är gulligt, mumsigt och lite extra fint.

Ingredienser

Börja med pajdegen, blanda snabbt ihop mjöl och smör till en grynig massa i en matberedare eller för hand. Ner med vattnet i smulorna och tryck sedan ut degen i ugnssäkra portionsformar, eller i en stor form ca 24 cm i diameter. Låt sedan formarna stå i kylen och vila i cirka en halvtimma.

Sätt under tiden ugnen på 200 grader. Picka skalen och grädda dem sedan mitt i ugnen ca 15 minuter. Under tiden skalar du och finhacka löken. Fräs den sedan i en stekpanna och en klick smör tills den mjuknat. Låt sillen rinna av i ett durkslag, skär den i små, små bitar. Blanda ner sillbitarna i stekpannan. Vispa ihop en äggstanning av grädde, ägg, salt och peppar. Blanda ner lökfräset i äggstanningen. Häll sedan röran i pajskalen och grädda hela baletten i ytterligare cirka 15 minuter eller tills fyllningen stannat helt. Strö över gräslöken och servera ljumma.