Annons:

Bakat

Limpor med vita bönor

Limpor med vita bönor

Ingredienser

  • Limpor med vita bönor, 2 st
  • 250
    gram gram
    vita bönor, sköljda
  • 4 ½
    dl dl
    vatten, ljummet
  • 50
    gram gram
    färsk jäst
  • 2
    tsk tsk
    salt
  • ½
    dl dl
    olja
  • 1
    msk msk
    sirap
  • 5
    dl dl
    rågsikt
  • 8
    dl dl
    vetemjöl
Mixa bönorna med 2 dl ljummet vatten till en slät massa. Rör ner resten av vattnet och häll blandningen i en bunke. Smula ner jästen och tillsätt salt, olja, sirap och rågsikt. Arbeta in 4 dl vetemjöl, fortsätt med mer mjöl och arbeta degen tills den släpper från bunkens kant. Täck över degen och låt den jäsa i 30 minuter.

Sätt ugnen på 175°c grader. Vält upp degen på mjölat bakbord och forma degen till 2 limpor. Lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper och låt dem jäsa övertäckta i 30 minuter.
Grädda dem i nedre delen av ugnen i 175°c i ca 25 minuter. Går utmärkt att frysa in.