Ingredienser
Äggcréme:
Krondillsknäcke:
Övrigt:
Instruktioner
Limegravad hälleflundra med äggcréme, chiligurka och krondillsknäcke
Hälleflundra:
Frys hälleflundran ett tag tills den har hårdnat för att lättare skära den i tunnare skivor. Blanda salt, socker (lika delar) och limezest. Strö blandningen över de tunna skivorna och låt stå i 3 – 4 timmar.
Äggcréme:
Blanda äggulor, créme fraîche, grädde och limesaft till en jämn smet och sätt kastrullen på plattan. Vispa frenetiskt, tills armen trillar av, hela tiden tills crémen tjocknar tills önskad konsistens. Blanda i det brynta smöret i den varma krämen. Kyl. Obs, den stelnar ytterligare när man kyler den. Blanda i gräslök och smaksätt med salt.
Chiligurka:
Blanda allt, låt stå och dra ett tag. Använd som tillbehör.
Knäcke:
Lös jästen med vatten. Hacka dill och stöt dillfröna i mortel. Blanda kryddor och nästan allt mjöl och knåda till en deg. Låt jäsa i en timme, dela degen i bitar och kavla sedan tunnt. Gör små hål med gaffel, pensla med vatten och baka av i 200 grader, ungefär 8-10 minuter.