Leskovačku mućkalicu en serbisk gryta

Ingredienser
Övrigt:
Instruktioner
Förberedelser
Skär upp köttet i lämpliga bitar ca 2-3 cm² och pancettan i mindre bitar. Lägg dem i en skål, salta, peppra, strö på paprikapulvret och sockret samt och låt torrmarinera i minst en timma – gärna mer.
Grilla paprikan på hög temp med grilleffekt i ugnen. Tag bort skinnet och skär upp dem i större bitar.
Tillagning
Tag fram en ugnsfast gryta som du har ett lock till. Fräs den gula löken och tomatpurén på medelhög temperatur i ett par minuter. Häll därefter på tomaterna, paprikan, vitlöken, vattnet, äppelcidervinägern och den koncentrerad kycklingfond. Låt koka upp och låt sedan sjuda på låg värme.
Börja med att steka köttet, lite i taget. Jag brukar steka det på relativt hög värme för att det ska få en fin yta och lägger därefter över det i grytan med tomat- och paprikasåsen. Det kan vara bra att steka pancettan eller sidfläsket för sig. Koka upp, sätt på locket och ställ in grytan i ugnen (150°C), långt ned i ugnen. Låt stå i ugnen cirka tre timmar eller tills köttet är riktigt mört. Rör om lite då och då.
Om du vill ha en lite tjockare sås så kan man tillsätta lite maizena. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera med vitt bröd och en tomatsallad.