Ingredienser
Lerpottasill med brynt smör
Instruktioner
Lerpottasill med brynt smör:
Det här kan vara den ultimata kombinationen av smaker i en sillrätt. Älskar den varma salta sillen och det mjuka nötiga brynta smöret till den örtiga röran med sting från rödlöken. Enkelt att tillaga och passar till både midsommar, som lätt lunch eller som en läcker förrätt. Försök att få tag på hela matjesfiléer då blir rätten snyggast men det går såklart lika bra med bitar.
Sätt ugnen på 175°.
Skrubba potatisen och koka den mjuk.
Blanda samman ägg, lök, dill och gräslök.
Smält smöret och låt det bli brynt i en kastrull.
Fördela matjesfiléerna i fyra ugnssäkra formar.
Värm dem i ugnen i ca två minuter, sillen ska bara bli ljummen.
Fördela äggblandningen över sillen, fördela potatisarna och slå över det brynta smöret.
Servera genast.