Laxtartar med äpple, senap och pepparrot

Ingredienser
Laxtartar
Senapsdressing
Tillbehör
Instruktioner
Julsnaps
O.P. ANDERSSON JULAQUAVIT
Till O.P. Anderson Julaquavit används bland annat traditionell O.P. Anderson Original Aquavit som fått ligga på cognacsfat i flera år. Därefter kryddas akvaviten med sherry, cognac, kanelextrakt samt destillat av ekologiska pomeransskal. Eftersom O.P. Anderson Julaquavit är lite elegantare i stilen passar den perfekt ihop med både brödkryddor och citrus. Äpplet i rätten bidrar med friskhet och svarar fint mot den stilfulla kanelsmaken.
O.P. Anderson Julaquavit
Artikelnummer: 40071
Alkoholhalt: 40 procent
Volym: 500 ml
Pris: 229 kronorGravning
Blanda salt, socker och vitpeppar och gnid in laxen. Låt den stå i rumstemperatur i ca 1 timme så att den kommer i gång. Grava sedan i kyl över natten. Man kan vända på den om man vill. Laxen blir lättgravad, låt den ligga ytterligare en dag i kylen för att få den mer gravad.Torka eller skölj av saltblandningen. Skär i små tärningar och blanda med citronskal och fänkålsfrön.
Senapsdressing
Reducera äppelmusten tills 1/3 återstår. Blanda äppelmust, socker, ättika och senap. Vispa försiktigt i oljan. Smaka eventuellt av med mer vinäger eller ättika.Tillbehör
Skiva äpplet tunt på mandolin precis innan servering. Det kan också skäras i strimlor om man vill.Arrangering
Bottna tallriken med laxen, gärna i en stansring. Ringla senapsdressing runtom. Toppa laxen med rått äpple, riv över pepparrot och toppa med örter.