Ingredienser
Laxtartar
Senapsdressing
Tillbehör
Instruktioner
Julsnaps
O.P. ANDERSSON JULAQUAVIT
Till O.P. Anderson Julaquavit används bland annat traditionell O.P. Anderson Original Aquavit som fått ligga på cognacsfat i flera år. Därefter kryddas akvaviten med sherry, cognac, kanelextrakt samt destillat av ekologiska pomeransskal. Eftersom O.P. Anderson Julaquavit är lite elegantare i stilen passar den perfekt ihop med både brödkryddor och citrus. Äpplet i rätten bidrar med friskhet och svarar fint mot den stilfulla kanelsmaken.
O.P. Anderson Julaquavit
Artikelnummer: 40071
Alkoholhalt: 40 procent
Volym: 500 ml
Pris: 229 kronorGravning
Blanda salt, socker och vitpeppar och gnid in laxen. Låt den stå i rumstemperatur i ca 1 timme så att den kommer i gång. Grava sedan i kyl över natten. Man kan vända på den om man vill. Laxen blir lättgravad, låt den ligga ytterligare en dag i kylen för att få den mer gravad.Torka eller skölj av saltblandningen. Skär i små tärningar och blanda med citronskal och fänkålsfrön.
Senapsdressing
Reducera äppelmusten tills 1/3 återstår. Blanda äppelmust, socker, ättika och senap. Vispa försiktigt i oljan. Smaka eventuellt av med mer vinäger eller ättika.Tillbehör
Skiva äpplet tunt på mandolin precis innan servering. Det kan också skäras i strimlor om man vill.Arrangering
Bottna tallriken med laxen, gärna i en stansring. Ringla senapsdressing runtom. Toppa laxen med rått äpple, riv över pepparrot och toppa med örter.