Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Lasagne med pesto och spenat

Recept av Redaktionen

Lasagne med pesto och spenat

Lasagne med pesto och spenat

Ingredienser

  • Tomatsås:
    • 3 stvitlöksklyftor, finhackade
    • 2 mskolivolja
    • 2 burkkrossade eller passerade tomater
    • 1 tsksalt
    • 1 tsksocker
    • 1 stlagerblad
  • Lasagne:
    • 500 gramfryst spenat, tinad och avrunnen
    • 400 gramkeso
    • 5 mskpesto
    • 2 dlriven parmesanost
    • 12 stlasagneplattor
    • 2 dlmjölk
  • Tomatsåsen:
    svartpeppar
    ev. 1-2 msk tomatpuré
    ev. 10-15 basilikablad, strimlade

    Lasagne:
    salt
    svartpeppar
    ev. muskotnöt, riven

Lasagne med pesto och spenat

Tomatsås:

Fräs vitlöken i olivolja någon minut, utan att den tar färg. Häll i tomaterna och smaksätt med salt, svartpeppar, socker och lagerblad. Dessutom lagerblad om det behövs och gärna basilikablad. Koka upp det hela och låt såsen koka sakta utan lock i ca 15 min, rör om då och då. Ta upp lagerbladet och smaka av såsen med salt, peppar och ev. mer socker.

Lasagne:

Sätt ugnen på 200 grader. Laga först tomatsåsen. Tina och krama ur spenaten. Blanda keson med spenat, pesto, salt, peppar och ev. en aning riven muskotnöt. Rör i hälften av parmesanosten. Bred ett tunt lager tomatsås i en ugnsfast form. Varva sedan lasagneplattor, spenatröra och tomatsås. Avsluta med tomatsås. Häll sedan försiktigt mjölken längs formens kanter. Strö sist över resten av osten. Grädda lasagnen i ca 40 min. Servera med sallad.