Ingredienser
Långsam viltstek
Viltrubb
Till ugnsformen
Körsbärstomater, långsamtbakade
Såsen
Övrigt:
Instruktioner
Börja med att blanda ihop viltrubben, du kan göra en liten sats som räcker precis till en stek, eller så blandar du en rejäl omgång som håller länge i skafferiet i en burk med lufttätt lock.
Rubba din stek så den blir grön och fin. Sedan slänger du ner den, morötter, lök och vitlök i en ugnsfast form och in i ugnen på 80 grader och låt det stå i 8 timmar. Köttet skall ha en innertemperatur på 52 grader när det är klart. Ta upp steken sila ned köttspadet i en kastrull, tillsätt resterande såsingredienser (förutom crème fraichen) låt det (reducera) stormkoka i några minuter, tillsätt creme fraiche, smaka av, krydda om du behöver och låt såsen bli varm. Servera med potatis-, jordärtsskocks- och palsternackspuré med tryffelolja samt gröna bönor och de bakade tomaterna.
