Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
  • Recept
  • Lammrulle fylld med vinteräpplen och hasselnötter med morotspuré, parmesan, portvinssky samt picklade trattkantareller

Hämtar annons

Lammrulle fylld med vinteräpplen och hasselnötter med morotspuré, parmesan, portvinssky samt picklade trattkantareller - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Lammrulle fylld med vinteräpplen och hasselnötter med morotspuré, parmesan, portvinssky samt picklade trattkantareller

Lammrulle fylld med vinteräpplen och hasselnötter med morotspuré, parmesan, portvinssky samt picklade trattkantareller

Ingredienser

  • Lägg en sträng morotspuré på tallriken, skär puckar av lammrullen, napera dessa med den mustiga portvinsskyn och toppa med några picklade trattkantareller!

Fyllningen:

Karamellisera sockret, lägg i smöret, låt det hela lösas upp innan du sen häller i schallottenlök, vitlök och äpplen. Sist hasselnötterna. Låt steka ihop i någon minut, tills äpplena blir något mosiga, häll sedan upp i en skål.

Tag lammtunnbringan och lägg köttsidan uppåt. Lägg sedan på fyllning, ca 4 cm brett lager på den långsida som är närmst dig. Salta och peppra rikligt! Rulla sedan som en ’kanellbulledeg’ och bind upp med bindgarn. Lägg en ögla runt hela rullen längs med, sen trär man över öglor, vid varje ögla drar man åt så att bringan håller ihop.

Lammrullen:

Bryn rullen ordentligt på alla sidor i smör, salta och peppra även här. Tag en stor gryta, ca 5 l, lägg grönsaker, lagerblad, vitpepparkorn och örter i botten på grytan, lägg rullen ovanpå och häll på vin samt vatten. Låt sjuda till köttet är mört, ca 3-4 h.
Lyft ur rullen och låt spadet koka ner till en härlig sås som smakas upp med en klick smör och 1 msk balsamicovinäger.

Picklade trattkantareller:

Koka upp socker, ättika och vatten med rosepeppar samt lagerblad till en lag.  Lägg i svampen och låt koka med i ca 1 min. Häll av i ren, tättslutande burk. Detta håller i kylen i 1 månad, men var noga med att inte ha några fingrar i!!

Morotspuré med parmesan:

Koka morötterna, chilin och vitlöksklyftan mjuka i vatten och salt. Tag en blender, häll i de avrunna morötterna, grädden, smöret och parmesanen. Mixa till slät konsistens. Smaka upp med salt och färskmalen svartpeppar.