Svenska flaggan
  • Recept
  • Lammlägg bräserat i rödvin

Hämtar annons

Lammlägg bräserat i rödvin - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Lammlägg bräserat i rödvin

Kockens tips från Tomas Lindh – Lammlägg bräserat i rödvin, rotfrukter och örter

Ingredienser

  • Lammlägg bräserat i rödvin, rotfrukter och örter
    • 4 stLammlägg
    • 1 stgul lök, grovhackad
    • 1 stmorot, grovhackad
    • 1 dlrotselleri, i små bitar
    • 1 stvitlöksklyfta
    • 1 msktomatpuré
    • 4 dlrödvin
    • 5 dlvatten
    • 1 stkvist timjan
    • 1 stkvist rosmarin
    • 1 nypaSalt och Peppar

Salta och peppra läggen och fräs i en stekpanna.

Grovhacka lök, morot och rotselleri och lägg det och de frästa läggen i en stor gryta tillsammans med vitlök, tomatpuré, rosmarin och timjan. Slå på vin och häll på med vatten så det täcker. Koka upp och skumma av.

Ställ grytan i ugnen och kör på 120 grader i ca 4 timmar.

När köttet känns mört, lyft upp läggen och sila av såsen. Koka ner såsen och smaka av med salt och peppar. Lägg försiktigt upp läggen i en tallrik och slå över rikligt av såsen.

Servera gärna med trattkantareller, pumpa och en mandelpotatispuré.

Smaklig spis!