Lammlägg bräserat i rödvin

Kockens tips från Tomas Lindh – Lammlägg bräserat i rödvin, rotfrukter och örter
    Bild på Lammlägg bräserat i rödvin

    Ingredienser

    • Lammlägg bräserat i rödvin, rotfrukter och örter

    Instruktioner

    Salta och peppra läggen och fräs i en stekpanna.

    Grovhacka lök, morot och rotselleri och lägg det och de frästa läggen i en stor gryta tillsammans med vitlök, tomatpuré, rosmarin och timjan. Slå på vin och häll på med vatten så det täcker. Koka upp och skumma av.

    Ställ grytan i ugnen och kör på 120 grader i ca 4 timmar.

    När köttet känns mört, lyft upp läggen och sila av såsen. Koka ner såsen och smaka av med salt och peppar. Lägg försiktigt upp läggen i en tallrik och slå över rikligt av såsen.

    Servera gärna med trattkantareller, pumpa och en mandelpotatispuré.

    Smaklig spis!

    Lammlägg bräserat i rödvin - DinVinguide | DinVinguide.se