Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Lammfärsbiffar med glaze, grillade grönsaker och feta- och chilisås - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Lammfärsbiffar med glaze, grillade grönsaker och feta- och chilisås

Ingredienser

  • Biffar:
    • 500 gramlammfärs
    • 4 kvistfärsk mynta, strimlad
    • 1 knippepersilja, hackad
    • 1 ststor vitlöksklyfta, pressade
    • 1 stägg
    • 1 ½ tsksalt
    • 1 krmsvartpeppar
  • Glaze:
    • 1 dlketchup
    • ½ dlkinesisk soja
    • 1 tsktabasco
    • 2 tskHP Sauce
    • 1 dlfarinsocker
    • 1 mskrödvinsvinäger
    • ½ stapelsin, saften
    • 1 ststor vitlöksklyfta, krossad
    • 2 tskrosmarin, torkad
    • 1 mskrapsolja
  • Grönsaker:
    • 2 stpaprikor
    • 2 knippegrön sparris
  • Sås:
    • 2 dltjock naturell yoghurt
    • 150 gramfetaost, smulad
    • 2 ströda chili (välj styrka efter smak), fint hackad

Glaze:

Blanda samman alla ingredienser utom oljan i en kastrull. Låt sjuda ca 5 min, eller tills den är tjock i konsistensen och sockret har smält. Låt svalna lite. Rör därefter i oljan. Förvara i kylskåp.

Tänd grillen.

Blanda ingredienserna till lammfärsbiffarna. Forma smeten till fyra stora biffar eller åtta små.

Koka upp vatten i en vid kastrull och salta. Bryt av den nedre träiga delen på sparrisen. Sjud sparrisen 2 min och spola den sedan i kallt vatten. Lägg åt sidan. Skär varje paprika i fyra delar och lägg åt sidan. Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med salt. Grilla paprikan med skinnsidan ner till skalet är svart. Lägg på lammfärsbiffarna grilla ett par minuter på varje sida och pensla med glaze under grillningen. Under sista minuten får sparrisen bli varm och få lite färg. Servera biffarna med paprika, sparris och sås.