Svenska flaggan
  • Recept
  • Lammentrecote med sparris, vitlökspotatis och caesardressing

Hämtar annons

Lammentrecote med sparris, vitlökspotatis och caesardressing Fredrik Schelin

Recept av Redaktionen

Lammentrecote med sparris, vitlökspotatis och caesardressing

Lammentrecote med sparris, vitlökspotatis och caesardressing

Ingredienser

  • Lammentrecote:
    • 600 gramlammentrecote
    • 1 mskolja
    • 1 tsksalt
    • 2 krmsvartpeppar
  • Vitlökspotatis:
    • 1 kgfärskpotatis eller små potatisar
    • 2 mskolja
    • 1 stvitlöksklyfta
    • 1 tsksalt
  • Tillbehör:
    • 400 gramsparris
    • 1 mskolja
    • ½ tsksalt
  • Caesardressing:
    • 1 stägg
    • 1 mskvitvinvinäger
    • 3 stsardeller, mosade
    • 1 tskdijonsenap
    • 1 krmsalt
    • ½ krmnymald svartpeppar
    • ½ stvitlöksklyfta, finhackad
    • 1 dlneutral olja, ex. majsolja

Lammentrecote med sparris, vitlökspotatis och caesardressing

Sätt ugnen på 150 grader.

Caesardressing:

Lägg ägget i sjudande vatten och koka det i 3 minuter. Ta upp det och spola det med kallt vatten. Dela ägget och skrapa ur det ur skalet med en tesked direkt ner i en matberedare (eller använd mixer eller elvisp). Kör bara precis så länge att ägget går sönder. Häll i vinäger, sardeller, senap, salt, peppar och vitlök. Låt allt blandas en kort stund. Sätt på matberedaren igen och tillsätt oljan långsamt i en fin stråle så att dressingen tjocknar till majonnäsliknande konsistens.

Vitlökspotatis:

Borsta potatisen väl. Värm olivolja i en stekpanna eller wok. Lägg i potatisen och vitlöksklyftorna med skal. Salta och stek på medelvärme under lock ca 30 min. Skaka pannan med jämna mellanrum.

Kött:

Olja köttet lätt, salta och peppra runt om. Bryn köttet på hög värme i en stekpanna. Sätt en ugnstermometer mitt i köttet och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 58 grader. Låt köttet vila ca 15 min invirat i aluminiumfolie. Sparris: Sjud sparrisen i saltat vatten ca 3 min. Spola av med kallt vatten och låt dem torka till på hushållspapper. Pensla sparrisen med olja och salta. Grilla den ett par minuter i grillpanna eller vanlig stekpanna. Skaka pannan under tiden. Skiva upp köttet och strö på lite flingsalt.

Servera med dressing, potatis, sparris och ev. sallad.