• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Lammentrecote med sparris, vitlökspotatis och caesardressing

Lammentrecote med sparris, vitlökspotatis och caesardressing

Lammentrecote med sparris, vitlökspotatis och caesardressing
    Lammentrecote med sparris, vitlökspotatis och caesardressing Fredrik Schelin

    Ingredienser

    • Lammentrecote:

    • Vitlökspotatis:

    • Tillbehör:

    • Caesardressing:

    Instruktioner

    Lammentrecote med sparris, vitlökspotatis och caesardressing

    Sätt ugnen på 150 grader.

    Caesardressing:

    Lägg ägget i sjudande vatten och koka det i 3 minuter. Ta upp det och spola det med kallt vatten. Dela ägget och skrapa ur det ur skalet med en tesked direkt ner i en matberedare (eller använd mixer eller elvisp). Kör bara precis så länge att ägget går sönder. Häll i vinäger, sardeller, senap, salt, peppar och vitlök. Låt allt blandas en kort stund. Sätt på matberedaren igen och tillsätt oljan långsamt i en fin stråle så att dressingen tjocknar till majonnäsliknande konsistens.

    Vitlökspotatis:

    Borsta potatisen väl. Värm olivolja i en stekpanna eller wok. Lägg i potatisen och vitlöksklyftorna med skal. Salta och stek på medelvärme under lock ca 30 min. Skaka pannan med jämna mellanrum.

    Kött:

    Olja köttet lätt, salta och peppra runt om. Bryn köttet på hög värme i en stekpanna. Sätt en ugnstermometer mitt i köttet och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 58 grader. Låt köttet vila ca 15 min invirat i aluminiumfolie. Sparris: Sjud sparrisen i saltat vatten ca 3 min. Spola av med kallt vatten och låt dem torka till på hushållspapper. Pensla sparrisen med olja och salta. Grilla den ett par minuter i grillpanna eller vanlig stekpanna. Skaka pannan under tiden. Skiva upp köttet och strö på lite flingsalt.

    Servera med dressing, potatis, sparris och ev. sallad.