Ingredienser
Pannacotta:
Citronmousse:
Instruktioner
Lakritspannacotta med citronmousse och hallon
Pannacotta:
Sjud grädde, mjölk, socker och lakritspulver i ca 10 minuter. Ta av kastrullen från värmen. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 3 min. Krama ur vätskan ur gelatinet och smält ner bladen i den varma gräddmjölken under omrörning. Vispa ner mascarponeosten. Fyll upp pannacottasmeten i glas och kyl dem tills pannacottan stelnat helt, minst 5-6 timmar. Gärna över natten.
Citronmousse:
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggulor och socker till en fluffig smet. Vispa grädden. Blanda ner citronskalet i äggulesmeten. Lyft upp gelatinbladet och smält ner det i citronsaften på låg värme i en kastrull. Det behöver bara bli så varmt att gelatinet smälter. Rör försiktigt ner det i äggulesmeten och vänd därefter ner den vispade grädden och till sist äggviteskummet. Blanda väl så moussen blir slät. Låt moussen stelna i kylen ca 1 timme.
Montering: Ta fram glasen med pannacotta och lägg på ett ägg mousse med hjälp av en matsked. Fördela färska eller frysta tinade hallon i glasen. Servera.
Kommentar: Vispar du äggvitorna först och sedan äggulor och sist grädde behöver du inte diska visparna emellan. Det blir lite mer mousse än vad som går åt. Spara och ät dagen efter.