Annons:

Brunch Buffémat

Kycklingpaj med pesto

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 50
    gram gram
    smör
  • 4
    dl dl
    vetemjöl
  • 2
    tsk tsk
    bakpulver
  • 1 ½
    dl dl
    mjölk
  • Fyllning:
  • 2
    st st
    kycklingfileér
  • 4
    msk msk
    pesto
  • 1
    st st
    pkt bacon
  • 3
    dl dl
    grädde
  • 3
    st st
    ägg
  • ½
    tsk tsk
    salt
Skär kycklingen i små tärningar, bryn i smör eller olja. Blanda kycklingbitarna med peston. Låt svalna. Strimla baconskivorna och stek dem krispiga. Lägg på hushållspapper och låt svalna. Vispa ihop grädde/mjölk, ägg, salt och peppar.
Fördela kycklingbitarna i pajformen och strö sedan över baconbitarna. Häll över gräddblandningen. Grädda på 200 grader i 30-40 minuter eller tills pajen fått en gyllenbrun färg.