Annons:

Fågel

Kycklingköttbullar i currysås

Ingredienser

  • Köttbullar:
  • 500
    gram gram
    kycklingfärs
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • 1
    st st
    liten gul lök, finhackad
  • 2
    msk msk
    riven färsk ingefära
  • 1
    st st
    ägg
  • 2
    msk msk
    rapsolja
  • Sås:
  • 1 ½
    msk msk
    röd currypasta på burk
  • 1
    burk burkar
    kokosmjölk
  • 2
    dl dl
    mjölk eller grädde
  • 5
    dl dl
    fint hackad grönkål
  • ½
    st st
    blomkålshuvud, i små bitar

Blanda färs och salt. Rör ner lök, ingefära och ägg. Forma till bullar. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn bullarna (i omgångar) runt om ca 5 min. Fräs currypastan någon minut i en kastrull och häll på mjölk och kokosmjölk. Lägg i kycklingbullarna och sjud dem i såsen ca 3 minuter. Lägg i grönkål och blomkål och koka ca 5 minuter. Servera med pasta eller ris och en sallad.