Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Kycklingköttbullar i currysås - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Kycklingköttbullar i currysås

Ingredienser

  • Köttbullar:
    • 500 gramkycklingfärs
    • 1 tsksalt
    • 1 stliten gul lök, finhackad
    • 2 mskriven färsk ingefära
    • 1 stägg
    • 2 mskrapsolja
  • Sås:
    • 1 ½ mskröd currypasta på burk
    • 1 burkkokosmjölk
    • 2 dlmjölk eller grädde
    • 5 dlfint hackad grönkål
    • ½ stblomkålshuvud, i små bitar

Blanda färs och salt. Rör ner lök, ingefära och ägg. Forma till bullar. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn bullarna (i omgångar) runt om ca 5 min. Fräs currypastan någon minut i en kastrull och häll på mjölk och kokosmjölk. Lägg i kycklingbullarna och sjud dem i såsen ca 3 minuter. Lägg i grönkål och blomkål och koka ca 5 minuter. Servera med pasta eller ris och en sallad.