smör till stekning
">
Bryn lök och svamp i smör. Lägg fläsktärningarna i en gryta med lök och svamp. Tillsätt rödvin, buljongtärningar och timjan och koka upp. Blanda mjölet med salt och peppar och vänd kycklingbitarna däri. Bryn dem i smör, tillsätt i grytan och koka under lock ytterligare ca 15 min tills kycklingen är genomkokt. Smaka ev av med mer salt och peppar.
Mos: Koka potatisen mjuk, mosa och blanda med smör och mjölk till önskad konsistens.
Potatismosspöken: Spritsa mos i en liten form till ett toppigt spöke och använd gröna ärtor till ögon.
Småkryp: Använd oliver, cornichons och syltlök. Gör hål med en tandpetare och sätt dit ben och känselspröt av t ex rosmarin eller timjan.
Smördegslock: Skär ut önskad form ur kavlad smördeg och lägg över en liten form med kycklinggryta i. Pensla med ägg och grädda ca 10 min på 200-225 grader eller tills locket fått lite färg.