• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Kycklinggryta á la Bourguignon med smördegslock och smålök

Kycklinggryta á la Bourguignon med smördegslock och smålök

Vintips till grytor

Ingredienser

  • Kycklinggryta á la Bourguignon med smördegslock och småkryp:

  • Potatismos:

Övrigt:

några timjankvistar
smör till stekning

Instruktioner

Kycklinggryta á la Bourguignon med smördegslock och smålök

Bryn lök och svamp i smör. Lägg fläsktärningarna i en gryta med lök och svamp. Tillsätt rödvin, buljongtärningar och timjan och koka upp. Blanda mjölet med salt och peppar och vänd kycklingbitarna däri. Bryn dem i smör, tillsätt i grytan och koka under lock ytterligare ca 15 min tills kycklingen är genomkokt. Smaka ev av med mer salt och peppar.

Mos: Koka potatisen mjuk, mosa och blanda med smör och mjölk till önskad konsistens.

Potatismosspöken: Spritsa mos i en liten form till ett toppigt spöke och använd gröna ärtor till ögon.

Småkryp: Använd oliver, cornichons och syltlök. Gör hål med en tandpetare och sätt dit ben och känselspröt av t ex rosmarin eller timjan.

Smördegslock: Skär ut önskad form ur kavlad smördeg och lägg över en liten form med kycklinggryta i. Pensla med ägg och grädda ca 10 min på 200-225 grader eller tills locket fått lite färg.

Kycklinggryta á la Bourguignon med smördegslock och smålök - | DinVinguide.se