Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

CROQUETTES

Recept av Redaktionen

Kroketter med get- och västerbottensost

Kroketter med get- och västerbottensost

Ingredienser

  • Kroketter med get- och västerbottensost
    • 125 gramgetost
    • 75 gramvästerbottensost
    • 15 gramhonung
  • citronzest + juice

    vitlök

    Panering: vetemjöl, panko, äggvita

Kroketter med get- och västerbottensost

Metod:

Riv västerbottensost fint och blanda sedan ihop med getost och honung. Smaka upp med citronzest, juice och vitlök efter egen smak. Rulla bollar av smeten, tänk storlek efter ”normalstora köttbullar”. För enklare hantering av ostbollarna vid panering är ett tips att ställa in de rullade ostbollarna i cirka en halvtimma i frysen så de stelnar någorlunda.

Panering:

Dubbelpanera kroketterna. Upprepa paneringen en gång till men enbart i äggvita och sedan i panko.

Tillagning:

Fritera i en fritös i 180 grader tills de är gyllenbruna.