Annons:

Brunch Buffémat Fisk Husman Husmanskost jul Julmat Midsommar Småplock Tillbehör

Krämig sill med sikrom, dill och gräslök

Smakrik krämig sill

Ingredienser

  • Krämig sill med sikrom, dill och gräslök
  • ½
    kg kg
    inlagd sill, avrunnen
  • Sås
  • 1
    dl dl
    majonnäs
  • 2
    dl dl
    gräddfil
  • 1
    msk msk
    svensk senap
  • 50
    gram gram
    sikrom
  • 1
    knippe knippen
    gräslök, finskuren
  • 1
    knippe knippen
    dill, finskuren
salt och peppar

Blanda samtliga ingredienser till såsen, smaka av med salt och peppar. Lägg den skurna avrunna sillen i såsen. Späd såsen med lite sillag för att hitta rätt konsistens. Låt gärna sillen stå ett dygn. Rör runt i sillen innan servering. Krydda ytterligare vid behov. Om sillen ”satt sig” så späd med ett par droppar vatten.

Tor Stålhandske, kock på by Pontus

Mail: t.svardby@gmail.com

Instagram: @torstaal