Krämig citronpasta med ricotta

En snabb, lyxig vardagsvego med ricotta, pasta, spenat och citron som går på nolltid att svänga ihop.
    Bild på Krämig citronpasta med ricotta

    Ingredienser

    • Ingredienser

    Övrigt:

    - Salt
    - Nymalen svartpeppar
    - Färsk babyspenat
    - Citronzest
    - Svartpeppar

    Instruktioner

    En snabb, lyxig vardagsvego med ricotta, pasta, spenat och citron som går på nolltid att svänga ihop. Receptet är framtaget av Catarina König.

     

    Gör såhär:

    Koka pastan enligt anvisningarna på paketet (snåla inte med saltet). Blanda Ricotta, Quattrocento, citronzest och lite citronsaft i en skål. Fräs babyspenaten i en stekpanna med smör. Riv i vitlöken, låt småfräsa en stund och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

    Häll pastavattnet i ricottakrämen. Rör slät och smaka av. Häll av vattnet från pastan när den är klar. Blanda ihop pasta med ricottakräm och babyspenat. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och eventuellt mer citronsaft.

    Lägg den krämiga pastan på fyra tallrikar, toppa med riven Quattrocento och lite citronzest. Dekorera med färsk babyspenat

    Tips! Supergott att toppa pastan med rostade pinjenötter och parmaskinka.