Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Krämig citronpasta med ricotta - Lyxig vardagspasta - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Krämig citronpasta med ricotta

En snabb, lyxig vardagsvego med ricotta, pasta, spenat och citron som går på nolltid att svänga ihop.

Ingredienser

  • Ingredienser
    • 400 gramde Cecco Linguine
    • 250 gramgranarolo Ricotta
    • 1 ½ dlgranarolo Quattrocento, riven
    • 200 gramfärsk babyspenat
    • 2 msksmör
    • 1 ststor vitlöksklyfta, riven
    • 1 stcitron, zest + ½–1 pressad citron
    • 2 dlpastavatten
  • - Salt
    - Nymalen svartpeppar
    - Färsk babyspenat
    - Citronzest
    - Svartpeppar

En snabb, lyxig vardagsvego med ricotta, pasta, spenat och citron som går på nolltid att svänga ihop. Receptet är framtaget av Catarina König.

 

Gör såhär:

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet (snåla inte med saltet). Blanda Ricotta, Quattrocento, citronzest och lite citronsaft i en skål. Fräs babyspenaten i en stekpanna med smör. Riv i vitlöken, låt småfräsa en stund och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Häll pastavattnet i ricottakrämen. Rör slät och smaka av. Häll av vattnet från pastan när den är klar. Blanda ihop pasta med ricottakräm och babyspenat. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och eventuellt mer citronsaft.

Lägg den krämiga pastan på fyra tallrikar, toppa med riven Quattrocento och lite citronzest. Dekorera med färsk babyspenat

Tips! Supergott att toppa pastan med rostade pinjenötter och parmaskinka.