Kräm på Vesterhavsost

En kräm på dansk Vesterhavsost serverat på hembakat knäckebröd med mer ost och toppad med gräslök.
    Bild på Kräm på Vesterhavsost

    Ingredienser

    • Kräm på Vesterhavsost

    Instruktioner

    Kräm på Vesterhavsost

    Förberedd ett vattenbad.

    Ta en lämplig bunke som passar i kastrullen till vattenbadet. Blanda allt i bunken och värm under konstant omrörning tills krämen är ca 80 grader. Sila krämen och häll upp i en spritspåse. Kyl ner krämen i minst tre timmar innan användning.

    Alternativ tillagning är om ni har tillgång till en thermo mixer så kör på 80 grader 3 1/2 minut på medelhastighet.

    Mitt serverings tips är som bilden visar. Kräm i botten, rikligt med fint hyvlad Vesterhavsost och gräslök men kan självklart varieras efter smak. På ölmiddagen serverades den på ungefär samma vis men med kantarellpulver och maltvinäger.

    Recept på knäckebröd