Korv Stroganoff

Korv Stroganoff är en krämig gryta baserad på falukorv med smak av chili och dijionsenap. En barndomsklassiker!
    Sportlovskrubb

    Ingredienser

    Övrigt:

    Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Om du vill kan du också garnerna med lite persilja.

    Instruktioner

    Korv Stroganoff

    En av kanske få rätter från skolmatsköken som verkligen blivit en klassiker även utanför desamma. Det är också en rätt jag periodvis lagar ganska ofta, men i perioder också glömmer bort.

    Korv stroganoff är en enkel rätt som passar unga såväl som gamla och som går att variera på många sätt, till exempel med kryddning eller tillägg, till exempel svamp. För att den ska bli bra är det dock viktigt att ha en bra falukorv.

    En fördele med rätten är att den går snabbt att tillaga och utmärkt att göra i förväg och sedan värma upp.

    Förberedelser

    Hacka den gula löken och skär upp paprikan. Skär falukorven till lagom stora stavar.

    Tillagning

    Smält smör i en stekpanna och låt fräs löken samt paprikan i några minuter. Tillsätt kryddorna och kroven och låt dte hela fräsa under omrörning i några minuter innan du tillsätter tomatpurén, chilisåsen och senapen. Återigen låter jag det fräsa några minuter under omrörning, detta främst för att tomatpurén ska få lite mer sötma innan resternde blöta ingredienser hälls i. Det vill säga tomatpuré, äppelcidervinägern, fonden och worcestershiresåsen, låt koka upp och sjuda i minst 20 minuter. Tycker du att såsen bli för tjock kan du tillsätta lite vatten eller mjölk.

    Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.Servera med ris eller pasta och en sallad.