Svenska flaggan
  • Recept
  • Korv på kyckling och rökt sidfläsk

Hämtar annons

xKorv på kyckling och rökt sidfläsk Fredrik Schelin

Recept av Redaktionen

Korv på kyckling och rökt sidfläsk

Korv på kyckling och rökt sidfläsk

Ingredienser

  • Korv på kyckling och rökt sidfläsk
    • 500 gramlårkött från kyckling
    • 150 gramsidfläsk
    • 150 gramspäck
    • 2 msktorkad mejram
    • 1 mskfärsk baktimjan
  • fjälster

    salt

    peppar

Korv på kyckling och rökt sidfläsk

Metod:
Skölj fjälster noga, häng sedan för att torka. Mal ner mejram och repade timjanblad tillsammans med lårkött, sidfläsk och späck. Blanda färsen med salt och peppar. Gör ett stekprov på färsen och smaka av. Fyll upp fjälster med färsen. Stick några hål i korven och ånga sedan av korven till den får en innertemperatur på 62°C.

Vid servering:
Stek korven gyllenbrun i smör.