Annons:

Vilt

Korv av vildsvin

En korv med vildsvin, fläsk, timjan och persilja. Följ det enkla receptet och servera egen korv till middag!

Ingredienser

  • Korv av vildsvin ca 10 st
  • 750
    gram gram
    tärnat vildsvinskött från bog
  • 250
    gram gram
    tärnad skinkstek från gris
  • ½
    tsk tsk
    malen svartpeppar
  • ½
    tsk tsk
    cayennepeppar
  • ½
    tsk tsk
    kummin
  • 1
    tsk tsk
    timjan
  • 1
    tsk tsk
    persilja
  • 30
    gram gram
    nitritsalt
  • 375
    gram gram
    tärnat späck från buken
  • 1
    dl dl
    viltbuljong, fryst och hackad
  • 1
    st st
    svinfjälster 1-2 meter

Metod:

Blanda båda delarna kött med kryddorna och nitritsaltet. Låt stå minst i 3-4 h i kyl.
Frys sedan blandningen lätt och mal därefter köttet i kvarn med grov skiva. Mal därefter späcket på den fina skivan och blanda samman med köttet. Blanda sedan allt med den iskalla buljongen försök hålla temperaturen under 4-5 grader. Skölj korvskinnet. Stoppa korvarna till önskad storlek.
Låt korvarna vila i kyl i ca 2-3 h, stek dem försiktigt i en stekpanna med olja och smör. Innertempraturen måste upp till minst 70 grader.
Servera tillsammans med till exempel en god senap, inlagda betor och rostad färskpotatis.