Korv av vildsvin

En korv med vildsvin, fläsk, timjan och persilja. Följ det enkla receptet och servera egen korv till middag!

    Ingredienser

    • Korv av vildsvin ca 10 st

    Instruktioner

    Metod:

    Blanda båda delarna kött med kryddorna och nitritsaltet. Låt stå minst i 3-4 h i kyl.
    Frys sedan blandningen lätt och mal därefter köttet i kvarn med grov skiva. Mal därefter späcket på den fina skivan och blanda samman med köttet. Blanda sedan allt med den iskalla buljongen försök hålla temperaturen under 4-5 grader. Skölj korvskinnet. Stoppa korvarna till önskad storlek.
    Låt korvarna vila i kyl i ca 2-3 h, stek dem försiktigt i en stekpanna med olja och smör. Innertempraturen måste upp till minst 70 grader.
    Servera tillsammans med till exempel en god senap, inlagda betor och rostad färskpotatis.
    Korv av vildsvin - DinVinguide | DinVinguide.se