- Recept
Korv av vildsvin
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Korv av vildsvin
En korv med vildsvin, fläsk, timjan och persilja. Följ det enkla receptet och servera egen korv till middag!
Ingredienser
- Korv av vildsvin ca 10 st
- 750 gramtärnat vildsvinskött från bog
- 250 gramtärnad skinkstek från gris
- ½ tskmalen svartpeppar
- ½ tskcayennepeppar
- ½ tskkummin
- 1 tsktimjan
- 1 tskpersilja
- 30 gramnitritsalt
- 375 gramtärnat späck från buken
- 1 dlviltbuljong, fryst och hackad
- 1 stsvinfjälster 1-2 meter
Metod:
Blanda båda delarna kött med kryddorna och nitritsaltet. Låt stå minst i 3-4 h i kyl.
Frys sedan blandningen lätt och mal därefter köttet i kvarn med grov skiva. Mal därefter späcket på den fina skivan och blanda samman med köttet. Blanda sedan allt med den iskalla buljongen försök hålla temperaturen under 4-5 grader. Skölj korvskinnet. Stoppa korvarna till önskad storlek.
Låt korvarna vila i kyl i ca 2-3 h, stek dem försiktigt i en stekpanna med olja och smör. Innertempraturen måste upp till minst 70 grader.
Servera tillsammans med till exempel en god senap, inlagda betor och rostad färskpotatis.