Svenska flaggan

Hämtar annons

Korv av vildsvin - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Korv av vildsvin

En korv med vildsvin, fläsk, timjan och persilja. Följ det enkla receptet och servera egen korv till middag!

Ingredienser

  • Korv av vildsvin ca 10 st
    • 750 gramtärnat vildsvinskött från bog
    • 250 gramtärnad skinkstek från gris
    • ½ tskmalen svartpeppar
    • ½ tskcayennepeppar
    • ½ tskkummin
    • 1 tsktimjan
    • 1 tskpersilja
    • 30 gramnitritsalt
    • 375 gramtärnat späck från buken
    • 1 dlviltbuljong, fryst och hackad
    • 1 stsvinfjälster 1-2 meter

Metod:

Blanda båda delarna kött med kryddorna och nitritsaltet. Låt stå minst i 3-4 h i kyl.
Frys sedan blandningen lätt och mal därefter köttet i kvarn med grov skiva. Mal därefter späcket på den fina skivan och blanda samman med köttet. Blanda sedan allt med den iskalla buljongen försök hålla temperaturen under 4-5 grader. Skölj korvskinnet. Stoppa korvarna till önskad storlek.
Låt korvarna vila i kyl i ca 2-3 h, stek dem försiktigt i en stekpanna med olja och smör. Innertempraturen måste upp till minst 70 grader.
Servera tillsammans med till exempel en god senap, inlagda betor och rostad färskpotatis.