Annons:

lamm

Köfte på libabröd med vitlöksstekta grönsaker och fetasås

Ingredienser

  • Köfte på libabröd med vitlöksstekta grönsaker och fetasås
  • 4
    st st
    libabröd
  • 500
    gram gram
    lammfärs
  • 1
    st st
    ägg
  • 1
    st st
    gul lök, finhackad
  • 1
    krm krm
    cayennepeppar
  • 2
    krm krm
    kanel
  • 2
    krm krm
    spiskummin
  • 2
    tsk tsk
    torkad mynta eller 1/2 dl hackad färsk mynta
  • 1
    msk msk
    fryst hackad persilja eller 1/2 dl hackad färsk persilja
  • ½
    st st
    citron, rivet skal
  • 2
    st st
    vitlöksklyftor, pressade
  • Vitlöksstekta grönsaker:
  • 1
    st st
    zucchini, skuren i halvmånar
  • 1
    st st
    röd lök, båtad
  • ½
    st st
    gul lök, båtad
  • 2
    st st
    paprikor, i bitar
  • 2
    st st
    vitlöksklyftor, fint hackad
  • Fetasås:
  • 200
    gram gram
    fetaost, smulad
  • 3
    dl dl
    tjock naturell yoghurt
  • ½
    msk msk
    torkad mynta
  • 1
    st st
    vitlöksklyfta, pressad
Köfte:
smör

Vitlöksstekta grönsaker:
olja

Fetasås:

Blanda fetaost, yoghurt, mynta och ev. vitlök i en skål. Låt stå svalt till servering.

Grönsaker:

Stek alla grönsaker mjuka i olja. Smaka av med salt och peppar.

Köfte:

Blanda färs, ägg, lök, salt, cayennepeppar, kanel och spiskummin i en bunke. Tillsätt mynta, persilja, citronskal och vitlök. Blanda och låt färsen vila en stund i kylen. Forma till 16 järpar och stek bruna i smör. Servera på libabröd med grönsaker och sås.